תגובות תתקבלנה בברכה

תגובות תתקבלנה בברכה

Edited by author.
Last edit: 15:38, 8 May 2011

אפשר להגיב כאן בעברית. סיכום של התגובות יתורגם ויועבר לחבר הנאמנים.

שימו לב: אם יש לכם חשבון בוויקיפדיה בשפה כלשהי, הוא כנראה יעבוד גם כאן, אבל יש להיכנס אליו מחדש באמצעות לחיצה עלLog in / create account למעלה. אם לי תיכנסו לחשבון, תוצג כאן כתובת ה־IP שלכם.
Amir E. Aharoni20:15, 5 May 2011
Edited by another user.
Last edit: 13:04, 18 May 2011

אני לא ממש מבין איך הקרן הגיעה על סמך המחקר שלה למסקנה שנהיה קשה יותר להשתלב חברתית בעריכת ויקיפדיה. אפשר להסביר את הירידה בשיעור העורכים-הפעילים-אחרי-שנה בהרבה דרכים אחרות, ביניהם:

  • עלייה בשיעור אלו שעורכים בוויקיפדיה רק כדי לפרסם או לקדם רעיון/מוצר/חברה/אדם ספציפיים, ולאחר מכן אין להם עוד עניין בתרומה לוויקיפדיה.
  • עלייה בשיעור העורכים שאינם מוצאים נושאים לכתוב עליהם בוויקיפדיה מעבר לתרומותיהם הראשוניות, עקב העלייה בכמות המידע שכבר כתוב בויקיפדיה. זה גם מסביר את הירידה בגודל קהילת הכותבים.

יש אצלי קצת הרגשה כאילו הקרן סימנה את המטרה ואז ירתה את החץ. {חוץ מזה, מערכת התגובות פה לא עובדת אצלי בגוגל כרום.)

אני ואתה21:15, 5 May 2011
Edited by another user.
Last edit: 13:06, 18 May 2011

הבעיות המרכזיות לדעתי לא נוגעות ליצירת הערכים ולמטה-ערכים (תבניות, קטגוריות וכו'), אלא דווקא לצד האנושי:

  • ראשית - מלחמות העריכה שמוציאות את הצדדים האפלים בכל אחד
  • שנית - האדישות (לפעמים) של עורכים ותיקים אל בעיות של עורכים מתחילים ובראש ובראשונה מחיקת ערכים. ויקיפד חדש שכותב ערך "רציני" שלו בפעם הראשונה ופתאום מחליט ויקיפד ותיק שזה ערך לא ויקיפדי ומעיף אותו - גורם תסכול גבוה מאוד.

גם הוספת תבניות "האם ערך זה נחוץ?" או "יש לשכתב ערך זה" מרתיעות כותבים חדשים שלא מבינים מי ומה.

  • שלישית - השחתות של אנונימיים. בהתחלה זה משחק משעשע לתפוס השחתות ולבטל אותם, אבל מתישהו זה מעייף ובטח השחתות רבות חומקות להם
  • רביעית - ההצבעות. אנשים רבים מתעצבנים על מספר ההצבעות המוגזם, ועל הכללים למי מותר ואסור להצביע.

ואם אפשר הצעות לשיפור:

  • מלחמות עריכה יובילו אוטומטית להקפאת הערך ולהצבעה (אני מניח שאפשר לזהות טקסט שנמחק וחוזר)
  • רענון לויקיפדים הותיקים להתייחס בעדינות לחדשים ואולי אף למנוע מחיקה אוטומטית של ערכים ללא הצבעה על כך
  • אנונימים - לוותר על אפשרות עדכון לאנונימיים?
  • לשנות את שיטת ההצבעות ולמי מותר או אסור להצביע, לדוגמא:
    • הצבעות דו-חודשיות על כל הערכים שהתטברו עד שבועיים לפני ההצבעה
    • קביעת רשאים להצבעה לפי כמות הטקסט שנכנס ולא מספר השמירות שבוצעו

זהו... חוץ מזה פתאום גל הויקיפדיה מזכירה לי את 1984 שבו שינו את ההיסטוריה כל הזמן לפי הפוליטיקה העכשווית...

Doronve23:43, 5 May 2011
Edited by 2 users.
Last edit: 13:07, 18 May 2011

בתור עורך לא מקצועי בויקיפדיה העיברית שמגיע רק פעם בהרבה זמן, יש בעיה שמרחיקה אנשים מלהוסיף ערכים ולשנות שינויים משמעותיים נוצרה קהילה סגורה של ויקיפדים עם כללים משלה, תרבות דיון, סגנון וכו'. מי שמנסה להשתלב מגלה שדרושות עשרות שעות השקעה (לפחות) כדי להבין את הראש של הקהילה.

יש שלוש אפשרויות מה קורה בעקבות כך

1. הגולש מתייאש מלתרום תרומות רציניות בויקיפדיה (הדרך שאני בחרתי), ורק אם הוא נתקל במשהו ספציפי שיש לו לתרום הוא תורם 2. הגולש מנסה לממש את חזון ויקיפדיה- לתרום ללא הרבה מאמץ ובלי להשקיע עשרות שעות עד שהוא יתערה בקהילה ובכל הכללים הבלתי כתובים שלה- הוא מגיב בדיונים וזוכה לקיתונות של בוז. הוא יוצר ערכים והם מועמדים למחיקה, ואין לו מספיק יכולת שכנוע בטרימנילוגיה הויקיפדית להגן על דעתו. 3. הוא משקיע כמה ימים טובים בחייו ונהפך לויקיפד מן המניין ששורף בכל שבוע לפחות שעה על דיוני סרק, התעדכנות בכל חדשות ויקיפדיה וכו'. ללא ההתקשקשות הזו לא יתיחסו אליך כויקיפד מן המנין.

הצעות לשיפור: יצירת קהילה של ויקיפדים מתנסים: מזנון , פרלמנט וכל שירותי הקהילה של ויקיפדיה. כך שגם מי שלא שועל ויקיפדיה ירגיש בבית.

מינוי ויקיפדים ותיקים שתפקידם יהיה הקשר עם קהילת הויקיפדים המתנסים, לא רק בייעוץ לכתיבה בערכים אלא עזרה חופשית שכל אחד ירגיש נח לשאול מה דעתו על ערך, האם הוא יכול לעזור לו לסגנן ערך, שיסיע לו בויכוחים לייצג את דעתו בצורה ויקיפדית ועוד. אה, ואם מישהו יוכל להסביר לי למה השורה העליונה נכנסה לי למסגרת אני מאד אודה לו.

החבלן07:56, 6 May 2011
Edited by another user.
Last edit: 13:03, 18 May 2011

אני לא מסכים, אני לא מרגיש חלק מקהילה סגורה, אני לא הולך למגשי ויקיפדיה או מכיר מישהו מהמעורבים העיקריים ועדין אני מרגיש שאני יכול לכתוב על הרבה נושאים בויקידפיה. אז אומנם מי שרוצה לעשות בעיקר בערכי שנויים מבחלוקת כמו ארגונים פוליטיים (או חצי פוליטיים) או נושאים פוליטיים בכלל, נתקל בעויינות מימין ומשמאל אך מי שרוצה לשפר או להוסיף ערכים בנושאי טכלונוגיה, ביולוגיה, וכדומה לא נתקל בדרך כלל בעויינות.

בנושא בזבוז הזמן בדיונים, אז יש את אלה שישקיעו בדיונים עצמם, אני חושב שהם חזרי תועלת ולמעט מקרים בודדים אני פשוט מממש את זכות ההצבעה שלי וזהו, אמיר אהרוני לא מבזבז זמן אפילו לזה - אבל כל אחד וגישתו.

לעניינו של מחקר, אני חושב שויקיפדים שלא כותבים בויקיאנגלית לא יכולים לעזור כי מדובר על קהילות שפועלות בצורות אחרות ואני רואה את זה גם בויקיצרפתית ששונה מהאנגלית ומהעברית. אני כן חושב שצריך לנסות לבצע מחקר כזה בויקיפדיה בעברית ולראות האם יש את אותם תופעות. ואם כן, אז אולי לנסות למנות חברים פעילים כ"מדריכים" לכותבים חדשים שרוצים בכך. שיתחילו לכתוב את הערך בארגז בחול שלהם ששם ה"מדריכים" יראו על מה מדובר וינחו את הכותבים לשפר את הדרוש שיפור בין עם מדובר על תוכן ובין עם מדובר על עיצוב/ויקיצזיה וכדומה.

אני זוכר שבצעירותי הויקיפדית, הייתי כותב כל ערך בארגז החול ורק לאחר כשבוע היה לי ערך מספיק טוב (לדעתי) כדי להכניסו למרחב הערכים.

אני לא חושב שויקיפד חדש שנכנס וכותב ערך של שלוש שורות על ארגון/ישיבה/עמותה/אישיות עושה זאת בתום לב או שזה לא יהיה הערך היחידי שהוא יכתוב וויקיפדים כאלה לא תוכל להחזיק כי הם לא מעוניינים להישאר. ניתן לראות שבמיזם הטניס שחלק מהכותבים הם אנשים ללא רקע ויקיפדי עושים זאת בצורה טובה, אחל מבניית הערכים בארגז חול ועד קבלת עזרה מויקיפדים ותיקים בויקיצזיה.

יונה בנדלאק14:37, 6 May 2011
 

אהה... אתה מציע דבר והיפוכו: מתלונן על יותר מדי הצבעות ואז מציע לערוך עוד יותר הצבעות.

ויקיפדיה העברית היא עוף מוזר בעניין ההצבעות – בכל הוויקיפדיות שאני מכיר אין בכלל דבר כזה "הצבעות", כי זה דבר ממש מטומטם לערוך "הצבעה דמוקרטית" על תוכן אנציקלופדי. תוכן אנציקלופדי צריך להיות נכון, לא דמוקרטי. אם נספר לאנשים בקרן שאנחנו עדיין עורכים הצבעות, הם ירחמו עלינו. אני, מכל מקום, מחרים כמעט את כל ההצבעות וממליץ לכולם לעשות כן עד שיבוער סוף־סוף הנגע הזה.

Amir E. Aharoni20:34, 20 May 2011
 
Edited by another user.
Last edit: 12:51, 18 May 2011

לא ממש הבנתי מה ביקשו. אפשר "לרדת אל העם" יותר בסיגנון השפה? תודה

95.86.73.14412:47, 8 May 2011
בגדול, ביקשו מכולם להיות נחמדים לכולם :)

אם יש קטעים מסוימים שלא הבנת, אשמח לערוך ולהבהיר את הניסוח שלהם.

באופן כללי, טוב לדעת שמישהו בכלל קורא את זה!
Amir E. Aharoni15:34, 8 May 2011