Jump to content

Participation/nl

From Strategic Planning

Deze pagina is bedoeld voor het verzamelen en analyseren van gegevens met betrekking tot de deelname aan de verschillende Wikimedia-projecten. Deze zullen dienen als basis voor groeimogelijkheden van de verschillende Wikimedia-projecten.

Voor de toepassing van dit proces is participatie gedefinieerd als het doen van enige bijdragen aan Wikimedia-projecten. Met bijdragen wordt bedoeld: het schrijven/bewerken van artikelen, hetzij het doen moderatorhandelingen, hetzij het doen van bijdragen off-wiki. Met participatie wordt niet bedoeld het lezen van artikelen (Voor meer over de lezers, zie Bereik.)

Gegevens en analyse

Discussies over deze gegevens en de analyses kunnen worden gevonden op de overlegpagina's van elk van de subpagina's hieronder.

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare gegevens en de onderzoeken die uitgevoerd worden. Het gedeelte van de onderzoeken is ingedeeld in vier uitgebreide categorieën:

In dit onderdeel wordt de huidige deelname aan de Wikimedia-projecten onderzocht: per segment, hisorische groei en toekomstige groei.
In dit onderdeel worden de drijfveren onderzocht om deel te nemen aan de Wikimedia-projecten.
In dit onderdeel worden mogelijke opties onderzocht om de bestaande basis te behouden waarop de deelname aan Wikimedia-projecten is gebaseerd.
In dit onderdeel wordt onderzocht hoe nieuwe participanten aangetrokken kunnen worden en wat eventuele barrieres zijn, wat hen eventueel tegenhoudt.

Tevens zijn er op bovenstaande pagna's vragen te vinden hoe de strategie m.b.t. de participatie bij de introductie van nieuwe projecten moet verlopen. Dit is moeilijk te onderzoeken, maar de moeite waard om er aandacht aan te besteden.

Navigatie

Please Participate!

Discuss Task Force Recommendations (en).
Contribute to our knowledge-base, Wikimedia-pedia (en).
Spread the word (en).

Featured Content:

News:
Please help review and edit Wikimedia's 5-year strategic priorities.
Knowledge-base:
Attracting and retaining participants (en)
Proposal:

Distributed Infrastructure

Hoe kan ik meedoen?

Tijdens deze fase van het proces hebben we vragen en verbetervoorstellen verzameld: het is nu de tijd om deze te bediscussieren en te bekijken hoe deze samen te voegen tot een algehele visie. Hieronder staan een paar interessante links.

Vragen die beantwoord dienen te worden (en) is het ideale startpunt van de discussie.

»  Waar moet Wikimedia naartoe? (en)
»  Verbetervoorstellen
»  Wat zijn taakgroepen? (en)
»  Hoe kun je meedoen?
»  Wat kan ik doen om op deze wiki te helpen? (en)

Hoe gaat dit proces in zijn werk?