Jump to content

Community guidelines/mk

From Strategic Planning

На оваа страница се документирани основни напатствија за заедницата на ова вики.

  1. Ова е вики. Самите ви препорачуваме да уредувате страници.
  2. Иако оваа содржина е отворена и уредлива, ова е и 'безбеден простор'. Тука нема лоши идеи. Ако не сте согласни, искажете се, но трудете се да не разгорувате другите и да не се возбудувате премногу.
  3. Иако се стремиме кон отворена средина во која сите би носеле одлуки заедно, некои одлуки мораат да ги донесат свикувачите.
  4. Тука не постои збир на основни „правила“; т.е. не тука ги увезовме сите правила од друг проект. Ова вики се раководи под претпоставката дека сите присутни овде имаат „поим“ за нештата и нема да заборави на тој „поим“. И тука можат да се случат административни постапки (како блокирање, забрани и сл.). И сигурни сме дека ќе се јави и вандализам.

Општо речено, ова вики се води според златното правило, и претпоставката на добронамерност. Верувајте им на другите дека знаат како треба, и очекувајте и тие да ви веруваат дека вие знаете како треба.

Навигација

Please Participate!

Discuss Task Force Recommendations.
Contribute to our knowledge-base, Wikimedia-pedia.
Spread the word (en).

Featured Content:

News:
Please help review and edit Wikimedia's 5-year strategic priorities.
Knowledge-base:
Localisation (en)
Proposal:

Global watchlists

Како да се вклучам?

Насобравме доста прашања и предлози: сега е време да ги продискутираме и да видиме како тие се вклопуваат во една поголема визија. Подолу има наведено неколку врски кои може да ве интересираат.

Прашања за одговарање е одлично место за започнување на дискусијата.

»  Каде треба да оди Викимедија? (en)
»  Повик за предлози
»  Што се работни групи? (en)
»  Како да учествувате (en)
»  Како можам да помогнам? (en)

Како работи овој процес?