Call for proposals/mk

From Strategic Planning
Jump to navigation Jump to search

Ве повикуваме да го дадете својот удел во оформувањето на нашата петгодишна визија за Викимедија. Ова е прв повик за предлози, по што ќе следи пооширен повик за учество. Погледајте го процесот за повеќе ифнроамции во врска со тоа како се одвива стратешкото планирање.

Како помош во овој процес, би сакале да им предложиме на луѓето да ги ситентизираат своите идеи во предлози за тоа што движењето Викимедија треба да прави во текот на наредните пет години. Кликнете на копчето подолу за да почнете, и напишете го на јазик по ваш избор. Ви препорачуваме да бидете што поконкретни, и да искажувате една идеја по предлог.

Пред да го дадете својот предлог, прегледајте ги постоечките предлози за да видите дали некој веќе дал сличен предлог на вашиот. Воопшто земено, ви препорачуваме да ги категоризирате, дискутирате, уредувате, преведувате, спојувате, и расчленувате долунаведените предлози.

Некои идеи за кои вреди добро да се размисли: како да придобиеме поголемо читателство и уредништво од она што моментално го имаме, како да постигнеме широко и разнообразно учество, како да создаваме повеќе висококвалитетни соржини, и како да ја обезбедиме долгосежната одржливост на движењето Викимедија. Имаме и страница каде собираме разни прашања, наречена Клучни прашања. Но слободно обликувајте ги вашите мислења на начин кој највеќе ви одговара вам -- ова е почетокот на процесот на планирање, а не негов крај.

За да поднесете предлог, внесете наслов во образецот подолу и притиснете на копчето „Создај страница“.


Foundation structure and function

Distributed infrastracture

Funding

Advertising

Policy and governance

Project governance

Regional organization

Strategic planning


Improving content

Quality

Peer-review

Restricted editing

Ending anonymity


Extending coverage

Adding media

Content partnerships


Improving usability

Accessibility

Avenues of access

Language issues

Media


Volunteer support


Outreach

Collaboration

Events

Funding

Multimedia

Schools

Supporting other communities

Text


Enable existing features


New features

need to merge into Bugzilla

API

Data

Graphics

Instruction

Interwiki

Semantic MediaWiki

Social

Technical improvement

No pages meet these criteria.

Proposals by existing project

Commons

Wikinews

Wikipedia

Wikisource

Wikiversity

Wiktionary

Wikispecies

Wikibooks

Wikiquote


New projects

need to merge into http://meta.wikimedia.org/wiki/Proposals_for_new_projects

New languages


Existing features

Uncategorized

Add one of the subcategories of Category:Proposals


Archived Proposals


Requiring attentionНавигација

Please Participate!

Dialog-information.svg Discuss Task Force Recommendations.
Emblem-question.svg Contribute to our knowledge-base, Wikimedia-pedia.
Emblem PR.svg Spread the word (en).

Featured Content:

Newspaper.svg News:
Please help review and edit Wikimedia's 5-year strategic priorities.
Wikimedia Community Logo.svg Knowledge-base:
Regional Analysis (en)
Emblem-star.svg Proposal:

Global watchlists

Cog-scripted-svg.svg Како да се вклучам?

Насобравме доста прашања и предлози: сега е време да ги продискутираме и да видиме како тие се вклопуваат во една поголема визија. Подолу има наведено неколку врски кои може да ве интересираат.

Прашања за одговарање е одлично место за започнување на дискусијата.

»  Каде треба да оди Викимедија? (en)
»  Повик за предлози
»  Што се работни групи? (en)
»  Како да учествувате (en)
»  Како можам да помогнам? (en)

Cog-scripted-svg.svg Како работи овој процес?

»  За овој процес (en)
»  Напатствија за заедницата
»  Често поставувани прашања