Jump to content

Frequently asked questions/da

From Strategic Planning

Formål

Hvorfor laver Wikimedia strategisk planlægning?

Se Strategic Planning:Purpose and principles.

Hvad er strategisk planlægning egentlig?

Strategisk planlægning er tid fokuseret på selv-reflektion. Som regel vil det indebære en fase hvor man evaluerer det nuværende miljø, en fase hvor man vil visualisere det fremtidige miljø og en plan over hvordan man kommer fra det nuværende til det fremtidige milø. Du kan finde mere information på: w:Strategic planning.

Hvorfor behøver vi en strategisk planlægninsproces?

Vi har mulighed for at skabe større felter og bevægelse. I værste fald er det en mulighed for at samle hvad der i øjeblikket er aktuelle debatemner. I bedste fald er det en mulighed for at samles om et sæt konkrete prioteringer i et forløb over de næste 5 år.

Hvem er "vi"?

Se Wikimedia stakeholders.

Gør vi ikke allerede dette på Meta / foundation-1 / kapitlernes e-mail lister / #wikimedia / osv.?

Selvfølgelig samt en hel masse andre steder.

Formålet med denne proces er ikke at starte kommunikationen på ny. Formålet er at integrere debatterne, skabe større opmærksomhed på kritiske problemer så vi måske vil begynde at samles om det der er vigtigt.

Hvad er de forventede resultater?

Se Deliverables.

Processen

Hvordan kan jeg hjælpe?

Til at starte med kan du jo deltage i diskussionen. Få andre - specielt dem der ikke normalt bliver hørt - til også at deltage i diskussionen. Et andet godt sted at starte vil være at indetificere Key Questions. Konkrete idéer vil begynde at opstå, make a proposal. Hvis du kender andre steder hvor strategisk planlægning bliver diskuteret vil convenors gerne høre om dem.

Hvorfor er er der lavet en seperat wiki?

Vi ønskede at starte et nyt sted hvor idéer om strategi kan blive integreret. Vi følte at hvis vi skabte en slags tvingende grund til at gå ind på Wikimedia så ville både eksisterende frivillige og nye føle sig velkomne i diskussionen.

Vi forventer og ønsker ikke at alle strategiske diskussioner skal diskuteres her. For det første er urealistisk. For det andet så er mange strategiske diskussioner sket andre steder. For det tredje så selvom vi prøver hårdt på at skabe et flersproget setd må vi erkende at hovedsproget altså er engelsk.

Dette sted er til for at integrere idéer. Hvis du allerede er igang med en diskussion om et problem et andet sted så tilføj et link til den her. Er der relevante diskussioner andre steder på et "ikke-engelsk-talende" forum så tilføj et engelsk overblik her hvor det kan oversættes til flere forskellige sprog.

Hvad er proposal egentlig?

Et forslag er en idé. Når du tilføjer et forslag, tilføjer du en idé til det fremtidige Wikimedia, eller en sti som Wikimedia burde følge. Nogle forslag vil måske føre til den endelige plan, men alle forslag vil være tilgængelige for medlemmer af fællesskabet til at kigge på, debattere om og tænke over. Måske vil nogen forslag være så tiltalende at nogen vil føre dem ud i livet.

Hvad er convenors?

Vores mål er at skabe det sted hvor denne diskussion kan ske og samtidig blive integreret. Alle kan blive en convenor. Hvis du har lyst til at hjælpe med dette kan du tilføje dig til list.

Hvem bestemmer hvad der bliver tilføjet til den endelige plan?

Vi har nogle initial ideas og vi håber at du vil hjælpe os med at tilpasse dem.

Man skal dog huske at selvom idéerne måske ikke kommer med i den endelige plan betyder det ikke at de ikke er vigtige og at de ikke skal følges op på af motiverede individer. En af formålene med Call for proposals er at formulere og skabe opmærksomhed omkring så mange idéer som muligt således at de kan bruges til Meatball:BarnRaising.

Navigation

Please Participate!

Discuss Task Force Recommendations (en).
Contribute to our knowledge-base, Wikimedia-pedia (en).
Spread the word (en).

Featured Content:

News:
Please help review and edit Wikimedia's 5-year strategic priorities.
Knowledge-base:
Baidu and Hudong (en)
Proposal:

Watch Category option

How do I get involved?

At this point in the process, we've collected questions and proposals: now it's time to discuss them and to see how they tie to a greater vision. Below are a few links that might be of interest.

Questions that need answers (en) is a great place to start the discussion.

»  Hvilken vej bør vi tage? (en)
»  Forslag
»  What are the task forces? (en)
»  Hvordan du deltager
»  What can I do to help on the wiki? (en)

How does this process work?