Jump to content

Call for action/bg

From Strategic Planning


Уикимедия е глобално доброволческо движение. Отляво надясно са уикимедианци от Швеция, Израел, България, Чили и САЩ.

Представете си свят, в който всеки отделен човек на планетата има свободен достъп до сбора на цялото човешко познание.
Това е целта, към която сме се запътили.


Сега навлизаме в последния месец от нашия амбициозен проект да разработим петгодишен план за стратегическо развитие на Уикимедианското движение посредством открит общностен диалог. През последните 11 месеца над хиляда души допринесоха директно в този процес, който започна с брейнсторминг на идеи, премина през изследване, задълбочени дебати и анализи, произвеждайки като резултат списък от приоритети за движението, както и огромен брой конкретни идеи как тези цели да бъдат постигнати.

С наближаването на края на този процес, най-голямото предизвикателство пред нас е да реализираме на практика идеите си. Тук, в уикито за стратегическото планиране на Уикимедия, ще намерите списък от предложения за конкретни действия, подредени според приоритетите, които подкрепят. Бихме искали да ви поканим като доброволец да "осиновите" някое от тези предложения. Ето само някои примери:

Уикимедия работи благодарение на усилията на стотици хиляди хора по целия свят. Ако искаме да постигнем приоритетите си през следващите пет години, ще имаме нужда от помощта на всеки от вас.

За да започнете работа по тези предложения, посетете началната страница. Можете да предлагате нови идеи, да обсъждате и редактирате съществуващите, както и да си харесате някоя дейност за вършене. Моля посетете началната страница и се присъединете към нас, за да спомогнете да постигнем нашата визия: Представете си свят, в който всеки отделен човек на планетата има свободен достъп до сбора на цялото човешко познание. Това е, на което сме се посветили.

Благодарим ви.


С уважение,

Майкъл Сноу
Майкъл Сноу
Председател на Борда на Фондация УикимедияДжими Уейлс
Джими Уейлс
Основател и член на борда на Фондация Уикимедия