Jump to content

Call for action/nl

From Strategic Planning


Wikimedia is een wereldwijde beweging van vrijwilligers. Van links naar rechts ziet u Wikimedianen in: Zweden, Israël, IJsland, Chili, en New York.

Stelt u zich een wereld voor waarin elk mens de som van alle kennis vrij kan delen. Dat is onze missie.


We zijn nu aanbeland aan de laatste maand van onze ambitieuze poging om een vijf-jarig strategisch plan voor de Wikimedia gemeenschap te ontwikkelen via een open proces binnen de community. De afgelopen 11 maanden hebben meer dan duizend mensen direct bijgedragen aan dit proces, wat begon met brainstormen, zich vervolgens richtte op onderzoek, uitvoerig beraad en analyse, en wat uiteindelijk resulteerde in een verzameling prioriteiten voor de gemeenschap en een enorm aantal ideeën over hoe we deze doelen gaan bereiken.

Nu dit proces tot een einde komt, wordt het onze grootste uitdaging om deze ideeën ook in de praktijk te brengen. Op deze Strategische Wikimedia wiki vind u een lijst met mogelijkheden georganiseerd rondom de prioriteiten die ze ondersteunen. We willen u graag uitnodigen om uzelf in te zetten voor deze mogelijkheden. Hier zijn enkele voorbeelden:

Wikimedia werkt omdat honderden duizenden mensen over de hele wereld het laten werken. Als we onze prioriteiten de komende vijf jaar willen halen, dan hebben we alle hulp nodig die we kunnen krijgen.

Wilt u aan één van deze plannen mee doen, kijk dan op de hoofdpagina, en als uw vragen of andere gedachten heeft, kunt u hier over discussiëren bij de 'Village Pump'. U kunt nieuwe ideeën aandragen, bestaande ideeën overleggen en bewerken en uzelf beschikbaar stellen voor de uitvoering van een idee. Ga naar de hoofdpagina en help ons met het bereiken van onze visie: Stelt u zich een wereld voor waarin elk mens de som van alle kennis vrij kan delen. Dat is onze missie.

Dank u wel.


Hoogachtend,

Michael Snow
Michael SnowMichael Snow
Chair of the Board of Trustees,
Wikimedia Foundation

Jimmy Wales
Jimmy WalesJimmy Wales
Founder and Board Member,
Wikimedia Foundation