How to participate/mk

  From Strategic Planning
  • Има некои работи кои им треба придонес од заедницата. Можете ли да помогнете? Нив ќе ги најдете на Category:Community Help Requested.
  • Сакате да волонтирате, но не се разбирате од стратегии? Тогаш зошто да не видите дали има нешто за вас на страниците Задачи или Вики-прашања?
  • Ќе ни треба помош за да привлечеме луѓе на ова вики, и да им помогнеме да започнат со активно учество. Ако можете да ставате шаблони {{welcome}} и таму да оставите впечаток како позитивна и инспиративна личност, тогаш ова е за вас!
  • Имате некои прашање, но не знаете каде да прашате? Поставете го на Селската чешма.
  • Сè уште не знаете што да правите? Тогаш зошто да не започнете со овие прашања?

  Навигација

  Please Participate!

  Dialog-information.svg Discuss Task Force Recommendations.
  Emblem-question.svg Contribute to our knowledge-base, Wikimedia-pedia.
  Emblem PR.svg Spread the word (en).

  Featured Content:

  Newspaper.svg News:
  Please help review and edit Wikimedia's 5-year strategic priorities.
  Wikimedia Community Logo.svg Knowledge-base:
  Enhanced fundraising campaign (en)
  Emblem-star.svg Proposal:

  Common watchlists

  Cog-scripted-svg.svg Како да се вклучам?

  Насобравме доста прашања и предлози: сега е време да ги продискутираме и да видиме како тие се вклопуваат во една поголема визија. Подолу има наведено неколку врски кои може да ве интересираат.

  Прашања за одговарање е одлично место за започнување на дискусијата.

  »  Каде треба да оди Викимедија? (en)
  »  Повик за предлози
  »  Што се работни групи? (en)
  »  Како да учествувате (en)
  »  Како можам да помогнам? (en)

  Cog-scripted-svg.svg Како работи овој процес?