Process/Background/mk

  From Strategic Planning
  Cog-scripted-svg.svg Како да се вклучам?

  Насобравме доста прашања и предлози: сега е време да ги продискутираме и да видиме како тие се вклопуваат во една поголема визија. Подолу има наведено неколку врски кои може да ве интересираат.

  Прашања за одговарање е одлично место за започнување на дискусијата.

  »  Каде треба да оди Викимедија? (en)
  »  Повик за предлози
  »  Што се работни групи? (en)
  »  Како да учествувате (en)
  »  Како можам да помогнам? (en)

  Cog-scripted-svg.svg Како работи овој процес?
  Cog-scripted-svg.svg Разговори за стратешко планирање
  Викиманија
  Погледајте ја снимката или слајдовите од обраќањето на Џими Велс за моменталната состојба на Викимедија. Ова е неговата презентација во .pdf формат, но наскоро ќе следат и OpenOffice формати!
  Средби
  Известете нè ако има други Средби и состаноци во текот на наредната година.
  Работно време
  Имаме Работно време на ИРЦ кадешто се одржуваат неделни разговори за стратешкиот проект.
  Прашања?
  Имете прашања за ова вики? Поставете ги на Селската чешма.