Where is Wikimedia now?/nl

From Strategic Planning

Uw hulp wordt op prijs gesteld

Wat is de huidige stand van zaken binnen Wikimedia? Om die vraag te beantwoorden kan en mag iedereen deze pagina constructief bewerken.

De projecten

Wikipedia domineert alle projecten binnen de Wikimedia Foundation. De Engelse versie van Wikipedia domineert daarin weer de overige talen binnen Wikipedia.

De opkomst van het internet, de zoekmachines en Wikipedia hebben voor een revolutie gezorgd waardoor de papieren encyclopedieën zijn verdwenen. Ook een concurrerende online encyclopedie heeft onlangs aangekondigd te zullen stoppen met de bijwerking van de informatie.

De Wikimediaprojecten hebben gezamelijk ongeveer tien miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan er minder dan dertigduizend actief bijdragen.

Wikipedia groeide exponentieel vanaf 2001 tot het jaar 2006. Wikipedia groeit nog steeds, maar het aantal bewerkingen heeft zich min of meer gestabiliseerd.

Zie ook de projectverslagen op meta. Het laatste verslag werd echter opgesteld in 2006.

De Foundation

De Foundation bestaat onlangs zes jaar. Als een jonge en groeiende organisatie heeft de Foundation al verschillende interne crises doorgemaakt en is haar activiteiten op professionele wijze gaan ontplooien.

De dagelijkse verrichtingen worden door betaalde medewerkers uitgevoerd (Executives). Het bestuur bestaat daarentegen uit onbetaalde vrijwilligers, die toezicht houden op afstand.

Tijdens een conferentie in Frankfurt in het voorjaar van 2005 werden toekomstige doelen besproken die binnen drie jaar behaald moesten worden. Al deze doelstellingen zijn bereikt.


Navigatie

Please Participate!

Discuss Task Force Recommendations (en).
Contribute to our knowledge-base, Wikimedia-pedia (en).
Spread the word (en).

Featured Content:

News:
Please help review and edit Wikimedia's 5-year strategic priorities.
Knowledge-base:
Nonprofit revenue comparison (en)
Proposal:

Java applet support

Hoe kan ik meedoen?

Tijdens deze fase van het proces hebben we vragen en verbetervoorstellen verzameld: het is nu de tijd om deze te bediscussieren en te bekijken hoe deze samen te voegen tot een algehele visie. Hieronder staan een paar interessante links.

Vragen die beantwoord dienen te worden (en) is het ideale startpunt van de discussie.

»  Waar moet Wikimedia naartoe? (en)
»  Verbetervoorstellen
»  Wat zijn taakgroepen? (en)
»  Hoe kun je meedoen?
»  Wat kan ik doen om op deze wiki te helpen? (en)

Hoe gaat dit proces in zijn werk?