Where should Wikimedia go? (Archived)/mk

  From Strategic Planning

  Каде треба да бидеме за пет години?

  Како првичен обид во рагледувањето на ова прашање, ви предлагаме да ги разгледате клучните прашања и да дадете предлози. Би сакале и да ве поканиме да ни помогнете со организирањето на веќе постоечкото.

  Преглед

  Викимедија има визија за „свет во кој секој човек ќе може слободно да ја споделува севкупноста на човековото знаење“.

  Нашата визија е достижна по пат на постојано здравје, негување, и раст на заедницата на Викимедија.

  Како основа на сево ова, нè интересираат три прашања:

  • Кои се најголемите потенцијални можности за влијание при nнашите залагања за досег до „секој човек“?
  • Кои се најголемите потенцијални можности за влијание врз „севкупоноста на човековото знаење“?
  • Кои можности овозможуваат постојано здравје, нега и раст на edna енергична заедница која ни треба за да ја постигнеме оваа визија?

  Проширување на досегот

  Дадени се неколку стотини предлози. Тие сега се категоризирани. Следниве категории на предлози може да се однесуваат на досег:

  Зголемување на квалитетот

  Дадени се неколку стотини предлози. Тие сега се категоризирани. Следниве категории на предлози може да се однесуваат на квалитет:

  Проширување на учеството

  Дадени се неколку стотини предлози. Тие сега се категоризирани. Следниве категории на предлози може да се однесуваат на учество:

  Навигација

  Please Participate!

  Dialog-information.svg Discuss Task Force Recommendations.
  Emblem-question.svg Contribute to our knowledge-base, Wikimedia-pedia.
  Emblem PR.svg Spread the word (en).

  Featured Content:

  Newspaper.svg News:
  Please help review and edit Wikimedia's 5-year strategic priorities.
  Wikimedia Community Logo.svg Knowledge-base:
  Europe (en)
  Emblem-star.svg Proposal:

  Work on developing a sustainable international structure

  Cog-scripted-svg.svg Како да се вклучам?

  Насобравме доста прашања и предлози: сега е време да ги продискутираме и да видиме како тие се вклопуваат во една поголема визија. Подолу има наведено неколку врски кои може да ве интересираат.

  Прашања за одговарање е одлично место за започнување на дискусијата.

  »  Каде треба да оди Викимедија? (en)
  »  Повик за предлози
  »  Што се работни групи? (en)
  »  Како да учествувате (en)
  »  Како можам да помогнам? (en)

  Cog-scripted-svg.svg Како работи овој процес?