Call for participation/Appeal letter/el

From Strategic Planning


Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι, λιγότερο από μία δεκαετία πριν, δεν υπήρχε καν η Wikimedia. Τώρα, 330 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν την Wikipedia κάθε μήνα, καθιερώνοντάς την ως τη ηλεκτρονική πηγή γνώσης που χρησιμοποιείται πιο συχνά από όλες. Εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές έχουν φτιάξει και συντηρούν τα διάφορα εγχειρήματα της Wikimedia εδώ και οχτώ χρόνια.

Αν και έχουμε καταφέρει πολλά, ακόμα μας μένει αρκετός δρόμος για να επιτύχουμε το όραμά μας για έναν κόσμο στον οποίο κάθε άτομο θα μπορεί ελεύθερα να μοιράζεται το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Πώς μπορούμε, στηριζόμενοι στις επιτυχίες μας, να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας; Λιγότερο από ένα πέμπτο του πληθυσμού του κόσμου έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές έχουν συνεισφέρει σε εγχειρήματα της Wikimedia μέχρι σήμερα, δεν αντιπροσωπεύουν πλήρως την ποικιλότητα του κόσμου. Πολλές επιλογές μας περιμένουν καθώς εργαζόμαστε για να χτίσουμε ένα παγκόσμιο κίνημα για τη δημιουργία και το μοίρασμα ελεύθερης γνώσης.

Ξεκινούμε μια διαδικασία διάρκειας ενός χρόνου για την ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου για το κίνημα Wikimedia. Ειδικά, προσπαθούμε να καταλάβουμε:

  • Πού βρισκόμαστε τώρα;
  • Πού θέλουμε να βρεθούμε μετά από πέντε χρόνια;
  • Πώς θα φτάσουμε έως εκεί από εδώ;

Βοηθήστε μας να βρούμε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Εξερευνήστε τες, αναλύστε τες, συλλογιστείτε τι σημαίνουν για το όραμά μας και τις αξίες μας. Ακολουθούν πέντε τρόποι για να μας βοηθήσετε:

  • Γραφτείτε σε μια ομάδα δράσης. Οργανώνουμε ομάδες δράσης που θα εξερευνήσουν διάφορα θέματα και θα βγάλουν μια σειρά συστάσεων σχετικά με αυτά. Κάντε αίτηση συμμετοχής, ή σχηματίστε τις δικές σας επί τούτοις ομάδες.
  • Ειδοποιήστε μας πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Αν είστε ειδικός σε ένα από τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε, strategy:προσθέστε τα στοιχεία σας στη βάση δεδομένων ειδικών μας. Αυτό θα επιτρέπει στις ομάδες δράσης και τους άλλους εθελοντές να έρθουν σε επαφή μαζί σας με ερωτήσεις, και μπορείτε να αποκριθείτε όταν έχετε χρόνο.
  • Δημοσιεύστε τις ιδέες σας. Γράψτε μια πρόταση στο wiki στρατηγικής, και βοηθήστε στην τακτοποίηση και τη βελτίωση των προτάσεων που βρίσκονται ήδη εκεί. Γράψτε ιδέες στο ιστολόγιό σας, σε λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και σε κοινωνικά δίκτυα όπως τα Identi.ca, Twitter, και Facebook. Βάλτε σε εκείνες τις αναρτήσεις την ετικέτα #wikimedia ή βάλτε σύνδεσμο προς αυτά στο wiki στρατηγικής για να τα βλέπουν άλλοι.
  • Φιλοξενήστε συζητήσεις για την στρατηγική. Για να αναπτύξουμε καλά σχέδια, χρειαζόμαστε ευρεία συμμετοχή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι ομάδες δράσης να επικοινωνήσουν με τον καθένα που έχει ιδέες για το μέλλον της Wikimedia. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να βοηθήσετε: φιλοξενήστε τις δικές σας συζητήσεις για την στρατηγική, από κοντά ή διαδικτυακά, και δημοσιεύστε τα αποτελέσματα στο wiki της στρατηγικής. Υπάρχουν πρότυπα και εργαλεία για την φιλοξενία «στρατηγικών συνεδριάσεων» strategy:στο wiki στρατηγικής.
  • Επικοινωνήστε μαζί μας. Δώστε ανατροφοδότηση στην ομάδα στρατηγικής. Πείτε μας τις ιδέες σας, τις ελπίδες σας, τους φόβους σας, τους σκοπούς σας για τα εγχειρήματα. Προσθέστε ανατροφοδότηση στο wiki στρατηγικής, ή στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση strategywikimedia.org.

Εάν δεν μπορέσετε να συμμετάσχετε, θα σκεφτείτε να κάνετε δωρεά για την υποστήριξη αυτού του κρίσιμου έργου; Μια δωρεά θα υποστηρίξει άμεσα τα παγκόσμια μας προγράμματα ελεύθερης γνώσης. Επίσης έχουμε ανάγκη από εθελοντές που θα συνεισφέρουν στα εγχειρήματά μας, θα βελτιώσουν την τεχνολογία μας, και θα υποστηρίξουν τη δουλειά μας με άλλους τρόπους.

Αυτή η δεκαετία μάς έχει παρουσιάσει μια θαυμάσια ευκαιρία για να αλλάξουμε τον πολιτισμό μας, και να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους. Ελπίζουμε ότι μπορείτε να συμμετέχετε στη δουλειά μας του να μοιραστούμε γνώση με κάθε άτομο στον πλανήτη.

Με εκτίμηση,
Michael Snow
Πρόεδρος του Ιδρύματος Wikimedia
Jimmy Wales
Ιδρυτής της Wikipedia και του Ιδρύματος Wikimedia

Email responder

Thank you for emailing the Wikimedia Foundation's strategy development team. Your email has been received and will be read as quickly as possible. We will soon contact individuals selected for a task force. You are also free to create a task force on your own, using the materials on the strategy wiki (http://strategy.wikimedia.org) to report back your findings and recommendations.

Best wishes, and thank you for your willingness to help.

Sincerely,

Sitenotice

  • Βοηθήστε να χτίσουμε το μέλλον του εγχειρήματος {{SITENAME}} και των άλλων εγχειρημάτων! <a href="http://URL">Διαβάστε μια επιστολή</a> από τους Michael Snow και Jimmy Wales.

Title

Read a letter from Michael Snow and Jimmy Wales.