Call for participation/Appeal letter/da

From Strategic Planning

Det er vanskeligt at forestille sig, at Wikipedia ikke fandtes for mindre end ti år siden. Nu bruger 330 millioner mennesker Wikipedia hver måned, hvilket gør den til verdens mest benyttede online kilde til viden. Hundredtusinder af frivillige har opbygget og vedligeholdt de forskellige Wikimediaprojekter i de sidste otte år.

Selv om vi har opnået meget, er vi stadig langt fra at nå vores vision om en verden, hvor hver enkelt person frit kan få del i summen af al menneskelig viden. Hvordan kan vi bygge videre på vores succes og overvinde de udfordringer, som ligger foran os? Mindre end en femtedel af verdens befolkning har adgang til internettet. Selv om hundredtusinder af frivillige har bidraget til Wikimediaprojekter indtil nu, dækker de ikke fuldt ud verdens mangfoldighed. Mange valg skal træffes i fremtiden, mens vi arbejder på at opbygge en verdensomspændende bevægelse for at skabe og dele fri viden.

Vi påbegynder en årelang proces for at udarbejde en strategisk plan for Wikimediabevægelsen. Specifikt forsøger vi at fastslå:

  • Hvor er vi nu?
  • Hvor ønsker vi at være om fem år?
  • Hvordan kommer vi herfra og dertil?

Hjælp os med at finde svarene på disse spørgsmål. Udforsk dem, opdel dem og tænk over, hvad de betyder for vores vision og vore værdier. Her er fem måder, du kan hjælpe på:

  • Meld dig til en arbejdsgruppe. Vi opretter arbejdsgrupper, som vil bearbejde forskellige emner og fremkomme med forslag i relation til dem. Ansøg om deltagelse, eller dan din egen ad-hoc-gruppe.
  • Fortæl os, hvor du kan hjælpe. Hvis du er ekspert inden for et af de emner, vi behandler, så opret dig i vores ekspert-database. Det vil give arbejdsgrupper og andre frivillige mulighed for at stille dig spørgsmål, som du kan svare på, når du har tid til det.
  • Offentliggør dine ideer. Skriv et forslagstrategi-wikien, og hjælp til med at organisere og forbedre de forslag, som allerede findes der. Fremsæt ideer på din blog, på postlister og på sociale netværk som Identi.ca, Twitter og Facebook. Mærk disse indlæg med #wikimedia eller link til dem på strategi-wikien, så andre kan se dem.
  • Vær vært for samtaler om strategi. For at kunne udvikle gode planer, har vi behov for bred deltagelse. Det er ikke muligt for en arbejdsgruppe at tale med enhver, som har ideer omkring Wikimedias fremtid. Det er her, du kan hjælpe: Vær vært for dine egne samtaler om strategi, enten ved møder eller online, og offentliggør resultaterne på strategi-wikien. Der findes skabeloner og værktøjer til at udfylde værtsrollen for strategimøder på strategi-wikien.
  • Tal med os. Giv feedback til strategiholdet. Fortæl os om dine ideer, dine håb, din frygt og dine mål for projekterne. Giv din feedback på strategi-wikien eller send en e-mail til strategywikimedia.org.

Hvis du ikke kan deltage, vil du så overveje at give økonomisk støtte til dette kritiske projekt? En donation vil være en direkte støtte til vore globale programmer for fri viden. Vi har også brug for frivillige til at bidrage til vore projekter, forbedre deres teknologiske side og hjælpe vort arbejde på andre måder.

Dette århundrede har givet os en uforlignelig mulighed for at ændre vor civilisation og skabe lige muligheder for alle mennesker. Vi håber, at du vil slutte dig til vort arbejde med at dele viden med ethvert menneske på Jorden.

Med venlig hilsen,
Michael Snow
Formand, Wikimedia Foundation
Jimmy Wales
Grundlægger af Wikipedia og Wikimedia Foundation

E-mail-svar

Tak for din e-mail til holdet bag Wikimedia Foundations strategiudvikling. Din e-mail er modtaget og vil blive læst så hurtigt som muligt. Vi vil snarest kontakte dem, som er valgt til at deltage i en arbejdsgruppe. Du er også velkommen til selv at oprette en arbejdsgruppe ved hjælp af det materiale, som findes på strategi-wikien (http://strategy.wikimedia.org) og at melde tilbage om de fremkomne resultater og forslag.

Vi sender dig de bedste ønsker og takker for din villighed til at hjælpe.

Med venlig hilsen,

Sitenotice

  • Hjælp med at bygge fremtiden for {{SITENAME}} og dets søsterprojekter! <a href="http://URL">Læs et brev</a> fra Michael Snow og Jimmy Wales.

Title

Et brev fra Michael Snow og Jimmy Wales