Jump to content

Call for participation/Appeal letter/nb

From Strategic Planning

Please note: this text is ready for translation, but please do not distribute it yet.

Det er vanskelig å tenke seg at for mindre enn et tiår siden fantes ikke Wikipedia. I dag er det over 330 millioner mennesker som bruker Wikipedia hver måned, noe som gjør det til verdens mest brukte online kunnskapsressurs. Hundretusener av frivillige har bygget opp og vedlikeholdt de forskjellige Wikimedia-prosjektene i løpet av de siste åtte årene.

Selv om vi har oppnådd mye, har vi fortsatt langt igjen å gå for å nå vårt mål om en verden hvor hvert eneste menneske gratis kan få del i summen av all menneskelig kunnskap. Hvordan kan vi bygge videre på vår suksess slik at vi kan overvinne de utfordringene vi står ovenfor? Mindre enn en femtedel av verdens befolkning har tilgang til internett. Selv om hundretusener av frivillige har bidratt til Wikimediaprosjektene i dag er ikke disse fullt ut representative for mangfoldet i verdens befolkning. Det ligger mange valg foran oss når vi jobber for å bygge en verdensvid bevegelse for å skape og del fri kunnskap.

Vi starter nå en et års lang prosess for å utvikle en strategisk plan for Wikimedia-bevegelsen. Spesifikt prøver vi å forstå:

 • Hvor er vi nå?
 • Hvor ønsker vi å være om fem år?
 • Hvordan kommer vi oss dit?

Hjelp oss med å finne svarene på disse spørsmålene. Utforsk dem, del dem opp, tenk over hva de betyr for vår visjon og våre verdier. Her er fem måter du kan hjelpe til på:

 • Bli med i en arbeidsgruppe. Vi organiserer arbeidsgrupper som skal utforske forskjellige temaer og utarbeide en gruppe anbefalinger relatert til dem. søk om å delta, eller dann dine egne ad-hoc grupper.
 • Fortell oss hvordan du kan bidra. Dersom du er en ekspert på et av områdene vi arbeider med, legg til deg selv i vår ekspertdatabase. Dette vil gi arbeidsgrupper og andre frivillige en mulighet til å nå deg med spørsmål, og du kan gi tilbakemelding når du har tid.
 • Offentliggjør ideene dine. Skriv et forslagstrategi-wikien, og hjelp oss med å organisere og forbedre forslagene som allerede er der. Post ideer på bloggen din, gjennom e-post-lister, og gjennom sosiale nettverk som Identi.ca, Twitter og Facebook. Merk slike poster med #wikimedia eller lenk til dem gjennom strategi wikien slik at andre kan se dem.
 • Organiser samtaler om strategi. for å kunne utvikle gode planer trenger vi en bred deltakelse. Det er ikke mulig for arbeidsgruppene å kunne snakke med alle som har ideer om Wikimedia sin framtid. Det er her du kan hjelpe: Organiser egne samtaler om strategi, ansikt til ansikt eller online, og offentliggjør resultatene på strategiwikien. Det er maler og verktøy for hvordan en kan organisere slike strategidiskusjoner på strategiwikien.
 • Snakk med oss. Gi tilbakemelding til strategiteamet. Fortell oss om dine ideer, hva du håper og hva du frykter, og hva som er dine mål for prosjektene. Gi tilbakemelding på strategiwikien, eller send en e-post til strategywikimedia.org.

Dersom du ikke selv kan delta aktivt, kanskje du vil gi en gave for å støtte dette viktige prosjektet? En gave vil være direkte støtte til våre globale programmer for fri kunnskap. Vi trenger også frivillige til å bidra til våre prosjekter, forbedre teknologien vår, og støtte vårt arbeid på andre måter.

Dette århundret har presentert for oss en fantastisk mulighet til å forandre vår sivilisasjon, og for å skape like muligheter for alle mennesker. Vi håper at du kan bli med oss i vårt arbeid for å dele kunnskap med hvert eneste menneske på jorden.

Vennlig hilsen,
Michael Snow
Leder, Wikimedia Foundation
Jimmy Wales
Grunnlegger av Wikipedia og stiftelsen Wikimedia Foundation


Svar på e-post

Takk for at du har sendt e-post til Wikimedia Foundations strategiutviklingsteam. E-posten din er mottatt, og vil bli lest så fort det er mulig. Vi vil snart kontakte personer som er utvalgt til en arbeidsgruppe. Du har også muligheten til å lage en arbeidsgruppe på egen hånd, og ved hjelp av materialet som er tilgjengelig på strategiwikien (http://strategy.wikimedia.org) rapportere tilbake det dere finner ut og anbefaler.

Med de beste ønsker, og takk for at du er villig til å hjelpe.

Vennlig hilsen,

Sitenotice

 • Hjelp til med å bygge framtida til Strategic Planning og søsterprosjektene!
  <a href="http://volunteer.wikimedia.org">Les et brev</a> fra Michael Snow og Jimmy Wales.

Title

Les et brev fra Michael Snow og Jimmy Wales.