Jump to content

Call for participation/Appeal letter/fi

From Strategic Planning

Please note: this text is ready for translation, but please do not distribute it yet.


On vaikea uskoa, että alle vuosikymmen sitten Wikipediaa ei ollut olemassa. Nyt 330 miljoonaa ihmistä käyttää Wikipediaa joka kuukausi, mikä tekee siitä maailman useimmin käytetyn tietolähteen Internetissä. Sadattuhannet vapaaehtoiset ovat rakentaneet ja ylläpitäneet erilaisia Wikimedia-hankkeita viimeisen kahdeksan vuoden aikana.

Vaikka paljon on saavutettu, olemme silti kaukana visiomme maailmasta, jossa jokainen voi vapaasti kantaa kortensa kaiken inhimillisen tiedon kekoon. Kuinka voimme vahvistaa tähänastista menestystämme ja voittaa edessämme olevat haasteet? Alle viidesosalla maailman ihmisistä on pääsy Internetiin. Vaikka sadattuhannet vapaaehtoiset ovat avustaneet Wikimedian hankkeita tähän asti, he eivät täysin edusta maailman moninaisuutta. Edessä on monia valintoja, kun yritämme saada aikaan maailmanlaajuisen ilmaista tietoa jakavan ja luovan liikkeen.

Olemme käynnistämässä vuoden pituista prosessia, jonka aikana hahmotellaan strateginen suunnitelma Wikimedia-liikkeelle. Tarkemmin sanottuna yritämme ymmärtää:

  • Missä olemme nyt?
  • Missä haluamme olla viiden vuoden päästä?
  • Kuinka pääsemme täältä sinne?

Auta meitä etsimään vastaukset näihin kysymyksiin. Tutki niitä, analysoi niitä, pohdi mitä ne merkitsevät visiollemme ja arvoillemme. Voit auttaa seuraavilla viidellä tavalla:

  • Liity työryhmään. Järjestämme työryhmiä, jotka tutkivat eri aiheita ja esittävät niihin liittyviä suosituksia. Täytä ilmoittautumislomake tai perusta oma ad hoc -ryhmäsi.
  • Kerro meille kuinka voit auttaa. Jos olet perehtynyt johonkin käsittelemäämme aihealueeseen, lisää tietosi asiantuntijatietokantaan. Tällöin työryhmät ja muut vapaaehtoiset pystyvät esittämään sinulle kysymyksiä, joihin voit aina ehtiessäsi vastata.
  • Julkaise ideasi. Kirjoita ehdotus strategiawikiin, ja auta jo jätettyjen ehdotusten järjestelyssä ja parantelussa. Lähetä ideoita blogiisi, postituslistoille ja sosiaalisiin verkostoihin kuten Identi.caan, Twitteriin ja Facebookiin. Merkitse viestit tägillä #wikimedia tai laita linkki strategiawikiin, jotta muutkin voivat nähdä ne.
  • Isännöi strategiaa koskevia keskusteluja. Hyvien suunnitelmien kehittämiseen tarvitsemme laajaa osallistumista. Työryhmät eivät voi keskustella kaikkien kanssa, joilla on ideoita Wikimedian tulevaisuudesta. Näin voit auttaa: isännöi omaa strategiaa koskevaa keskustelua henkilökohtaisesti tai Internetissä, ja julkaise tulokset strategiawikiin. Strategiawikissä on hyviä mallepohjia ja työkaluja strategiaistuntojen isännöintiin.
  • Puhu meille. Anna palautetta strategiaryhmälle. Kerro meille hankkeita koskevat ideasi, toiveesi, pelkosi ja tavoitteesi. Lisää palaute strategiawikiin, tai lähetä sähköpostia osoitteeseen strategywikimedia.org.

Jos et voi osallistua, harkitsethan tämän kriittisen projektin tukemista lahjoituksen muodossa. Lahjoitus tukee suoraan maailmanlaajuisia vapaan tiedon ohjelmia. Tarvitsemme myös vapaaehtoisia osallistumaan hankkeisiin, parantamaan teknologiaamme ja tukemaan työtämme muilla tavoin.

Tämä vuosisata on tarjonnut meille uskomattoman mahdollisuuden muuttaa sivilisaatiota ja tarjota samat lähtökohdat kaikille ihmisille. Toivottavasti voit liittyä rinnallemme jakamaan tietoa kaikille planeettamme ihmisille.

Ystävällisin terveisin,
Michael Snow
puheenjohtaja, Wikimedia Foundation
Jimmy Wales
Wikipedian ja Wikimedia Foundationin perustaja


Email responder

Kiitos viestistäsi Wikimedia-säätiön strategisen kehityksen ryhmälle. Sähköpostisi on tullut perille, ja se luetaan mahdollisimman pian. Otamme pian yhteyttä työryhmään kuuluviin henkilöihin. Voit myös perustaa oman työryhmän sekä raportoida tuloksesi ja ehdotuksesi strategiawikin (http://strategy.wikimedia.org) aineistoa käyttäen.

Onnea ja kiitos auttamishalustasi.

Ystävällisin terveisin,

Sitenotice

  • Auta rakentamaan {{GRAMMAR:genitive|{{SITENAME}}}} ja sen sisarhankkeiden tulevaisuutta! <a href="http://URL">Lue kirje</a> Michael Snow’lta ja Jimmy Walesilta.

Title

Lue kirje Michael Snow’lta ja Jimmy Walesilta.