Call for participation/Appeal letter/ca

From Strategic Planning

Atenció: aquest text està preparat per ésser traduït, però si us plau no el distribuïu encara.


És difícil imaginar-se que fa menys d'una dècada la Viquipèdia no existia. Actualment, 330 milions de persones utilitzen Viquipèdia tots els mesos, fent-ne generalment la font de coneixement online més visitada al món. Centenars de milers de voluntaris han construït i mantingut els diferents projectes de Viquimèdia en els darrers vuit anys.

Tot i que hem avançat bastant, encara tenim un llarg camí per davant per aconseguir la nostra visió d'un món en el qual cada individu tingui accés lliure a la totalitat del coneixement humà. Com podem triomfar en aquest repte que tenim per davant? Menys de la cinquena part de la població mundial té accés a internet. Mentre centenars de milers de voluntaris han contribuït actualment en els projectes Viquimèdia, no obstant això, no són prou representatius de la diversitat existent al món. Moltes opcions ens esperen, ja que treballem per construir un ampli moviment global amb la finalitat de crear i compartir coneixement lliure.

Estem començant un llarg procés anual per desenvolupar un pla estratègic per al moviment de Viquimèdia. Més concretament, vam intentar comprendre:

  • On som ara?
  • On volem ser d'aquí a cinc anys?
  • Com arribar d'on som a on volem ser?

Ajudeu-nos a trobar respostes a aquestes preguntes. Exploreu-les, fragmenteu-les, reflexioneu sobre el que signifiquen per a la nostra visió i els nostres valors. Aquí hi ha cinc maneres d'ajudar:

  • Uniu-vos als grups de treball. Estem organitzant grups de treball amb la finalitat d'explorar diferents temes i produir una sèrie de recomanacions relacionades a ells. Sol·liciteu participació, o creeu els vostres propis grups ad-hoc.
  • Feu-nos saber com podeu ajudar. Si sou experts en alguna de les matèries amb les quals estem tractant, afegiu el vostre nom a la nostra base de dades sobre experts. Això permetrà la realització de tasques i que altres voluntaris amb preguntes puguin contactar-vos, així podreu respondre quan disposeu de temps.
  • Publiqueu les vostres idees. Escriviu una proposta a la viqui estratègica, i ajudeu a organitzar i millorar les propostes ja existents. Publiqueu idees en el vostre blog, en llistes de correu i en xarxes socials com Identi.ca, Twitter i Facebook. Etiqueteu algunes publicacions amb #wikimedia o enllaceu-les a la viqui estratègica perquè uns altres puguin veure-les.
  • Discutiu la proposta sobre estratègia. Per desenvolupar bons plans, necessitem ampliar la participació. No hi ha cap possibilitat que els grups de treball puguin parlar amb tots els quals tinguin idees sobre el futur de Viquimèdia. Aquí és on podeu ajudar: presenteu les vostres pròpies discussions sobre la proposta d'estratègia, personalment o online, i publiqueu els resultats a la viqui estratègica. Existeixen plantilles i eines per presentar sessions sobre estratègia a la viqui estratègica.
  • Parleu-nos. Aporteu material a l'equip de pla estratègic. Comenteu-nos les vostres idees, les vostres il·lusions, els vostres temors, les vostres metes per als projectes. Afegiu material a la Viqui estratègica, o envieu-nos un correu electrònic a strategywikimedia.org.

Si no podeu participar, consideraríeu fer una donació per donar suport a aquest projecte crític? Una donació donarà suport directament als nostres programes globals de coneixement lliure. També necessitem voluntaris per contribuir en els nostres projectes, millorar la nostra tecnologia i donar suport al nostre treball d'altres maneres.

Aquest segle ens ha donat la increïble oportunitat de transformar la nostra civilització, i de crear oportunitats iguals per a tots els éssers humans. Esperem que pugueu unir-vos a nosaltres en la nostra tasca de compartir coneixement amb cada persona del planeta.

Cordialment,
Michael Snow
President, Wikimedia Foundation
Jimmy Wales
Fundador de la Viquipèdia i de la Wikimedia Foundation (Fundació Viquimèdia)

Resposta per correu electrònic

Gràcies per posar-vos en contacte amb l'equip de desenvolupament estratègic de la Wikimedia Foundation. El vostre correu electrònic ha estat rebut i serà llegit tan aviat com sigui possible. Aviat ens posarem en contacte amb els individus seleccionats per als grups de treball. També sou lliures de crear una tasca pel vostre compte, utilitzant materials a la viqui estratègica (http://strategy.wikimedia.org) per reportar les vostres conclusions i recomanacions.

Molt cordialment i gràcies per la vostra voluntat d'ajudar.

Atentament,

Sitenotice

  • Ajudeu a construir el futur de {{SITENAME}} i els seus projectes germans! <a href="http://URL">Llegiu una carta </a> de Michael Snow i Jimmy Wales.

Title

Una carta de Michael Snow i Jimmy Wales.