Call for participation/Appeal letter/ro

From Strategic Planning

Please note: this text is ready for translation, but please do not distribute it yet.


Este greu de crezut că în urmă cu mai puţin de un deceniu Wikipedia nu exista. Acum, 330 de milioane de oameni folosesc Wikipedia în fiecare lună, făcând-o cea mai frecvent utilizată resursă mondială online de cunoaştere. În ultimii opt ani sute de mii de voluntari au construit şi menţinut diferitele proiecte Wikimedia.

Deşi am realizat multe, mai avem un drum lung de parcurs până la materializarea viziunii noastre asupra unei lumi în care fiecare persoană să poată împărtăşi liber din totalitatea cunoştinţelor omenirii. Cum ne putem folosi de acest succes pentru a depăşi dificultăţile ce ne stau înainte? Mai puţin de o cincime din populaţia lumii are acces la Internet. Chiar daca în prezent sute de mii de voluntari au contribuit la proiectele Wikimedia, aceştia nu reprezintă pe deplin diversitatea mondială. Ne stau înainte numeroase posibilităţi pe măsură ce lucrăm pentru a construi o mişcare globală care să creeze şi să împărtăşească cunoaşterea gratuită.

Începem acum un proces pe durata unui an în scopul dezvoltării unui plan strategic pentru mişcarea Wikimedia. Mai precis, încercăm să înţelegem:

  • Unde ne aflăm acum?
  • Unde vrem să fim peste cinci ani?
  • Cum ajungem de aici acolo?

Ajutaţi-ne să găsim răspunsurile la aceste întrebări. Exploraţi-le, desfaceţi-le în bucăţi, reflectaţi la ceea ce înseamnă ele pentru viziunea şi valorile noastre. Iată cinci căi prin care ne puteţi ajuta:

  • Publicaţi-vă ideile. Write a proposal Scrieţi o propunere pe strategy wiki wiki strategie, şi ajutaţi la organizarea şi îmbunătăţirea propunerilor care sunt deja acolo. Publicaţi idei pe blog-ul dumneavoastră, pe liste de discuţii şi prin reţele de socializare precum Identi.ca, Twitter, şi Facebook. Etichetaţi-le cu #wikimedia sau puneţi legături către ele pe strategy wiki wiki strategie astfel încât să poată fi văzute de alţii.
  • Găzduiţi conversaţii despre strategii. Pentru a putea dezvolta planuri bune avem nevoie de o largă participare. Este imposibil ca grupurile de acţiune să discute cu toţi cei care au idei privind viitorul Wikimedia. Aici puteţi ajuta: găzduiţi propriile dumneavoastră conversaţii despre strategie, în persoană sau online, şi publicaţi rezultatele pe strategy wiki. Există şabloane şi unelte pentru găzduirea sesiunilor de strategie strategy:on the strategy Wiki strategie:despre strategia Wiki.
  • Vorbiţi-ne. Oferiţi feedback echipei de strategie. Împărtăşiţi-ne ideile, speranţele, temerile, obiectivele dumneavoastră privind proiectele. Adăugaţi feedback pe strategy Wiki, sau trimiteţi-ne un email la strategywikimedia.org.

Dacă nu puteţi participa, puteţi considera o donaţie pentru a susţine acest proiect esenţial? O donaţie va susţine direct programele noastre globale de cunoaştere liberă. Avem de asemenea nevoie de voluntari care să contribuie la proiectele noastre, să ne îmbunătăţească tehnologia şi să ne susţină munca în alte moduri.

Secolul acesta ne oferă uimitoarea oportunitate de a transforma civilizaţia noastră, şi de a crea oportunităţi egale pentru toate fiinţele umane. Sperăm că vă puteţi alătura nouă în munca de împărtăşire a cunoaşterii cu fiecare persoană de pe planetă.

Al dumneavoastră,
Michael Snow
Preşedinte, Wikimedia Foundation
Jimmy Wales
Fondator al Wikipedia şi al Fundaţiei Wikimedia.


Email responder

Vă mulţumim pentru contactarea echipei de dezvoltare a strategiei Fundaţiei Wikimedia. Email-ul dumneavoastră a fost primit şi va fi citit cât mai curând posibil. Vom contacta în curând persoanele selectate pentru un grup de acţiune. Sunteţi de asemenea liber să creaţi pe cont propriu un grup de acţiune, folosind materialele de pe strategy wiki (http://strategy.wikimedia.org) pentru a ne raporta apoi constatările şi recomandările dumneavoastră.

Cu cele mai bune urări, vă mulţumim pentru intenţia dumneavoastră de a ajuta.

Cu respect,


Sitenotice

  • Ajutaţi la construirea viitorului {{SITENAME}} şi a proiectelor sale surori! <br /> <a href="http://volunteer.wikimedia.org">Citiţi o scrisoare</a> de la Jimmy Wales şi Michael Snow.

Title

Citeşte o scrisoare din partea lui Michael Snow şi Jimmy Wales.